Què fa possible això?

En David ens ha mostrat un vídeo que va gravar; l'activitat que ens ha proposat era relacionar tot allò que veiéssim en el vídeo amb la idea d'ecosistema, per tal de confeccionar un mapa conceptual amb totes aquestes idees.

Durant tot el vídeo, es va sentit de fons els esquellots de les vaques. El primer que veiem és un niu d'ocells; ens podem demanar moltes coses sobre aquest niu: De quins materials està fet? Per què està on està, i no a un altre lloc?, etc.

Hi ha un moment en què aquests ocells noten que s'acosta un altre ocell; els ocells que hi ha dins el niu fan uns mateixos gest a la vegada (obren la boca i piulen). Això és per què saben que els porten menjar? És un estímul?
Aquests ocells són orenetes. Les orenetes no sempre viuran a aquest niu; a l'hivern marxen a causa del fred, però quan tornin tornaran al niu on s'han criat.  

En un altre moment del vídeo, surt una mosca i després es veu un camp de vaques; i una vaca que es rasca una mosca que té enganxada al seu cos. Com podem relacionar aquestes dues imatges? Les mosques van a parar als excrements de les vaques. Es tracta d'una funció de relació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada